Himalaya Film Festival 2014

Randprogramma
Vrijdag 7 maart


XL Fair
19.00-23.00 - gratis toegang

Stofzooi presenteert nieuwe interieurartikelen gemaakt van gerecyclede materialen en Obi Keramiek is aanwezig met handgedraaid keramiek. Een zelf gedecoreerd rakuschaaltje mee naar huis? Op vrijdagavond biedt Obi je de mogelijkheid om voor een klein prijsje een handgemaakt schaaltje met raku glazuur te beschilderen. Daarnaast biedt de fair tijdens het HFF smakelijke hapjes uit Bhutan, natuurgeneeskundige praktijk Lirion geeft gratis voetmassages en Henriette van Dijk van praktijk Chi geeft gratis hoofd- en voetmassages. Lectuur over de regio wordt geboden door Voster Boeken, Corine Keizer is aanwezig met zelfgemaakte sieraden en het aanbod van de Wereldwinkel complementeert de XL Fair.Randprogramma
Zaterdag 8 maart
Workshop Yoga
13.00-14.00 & 16.00-17.00 - gratis toegang

Henriette van Dijk van praktijk Chi verzorgt een korte introductie cursus Yoga.
XL Fair
13.00-17.00 & 19.00-23.00 - gratis toegang

Stofzooi presenteert nieuwe interieurartikelen gemaakt van gerecyclede materialen en Obi Keramiek is aanwezig met handgedraaid keramiek. Daarnaast biedt de fair tijdens het HFF smakelijke hapjes uit Bhutan, natuurgeneeskundige praktijk Lirion geeft gratis voetmassages en Henriette van Dijk van praktijk Chi geeft gratis hoofd- en voetmassages. Lectuur over de regio wordt geboden door Voster Boeken, Corine Keizer is aanwezig met zelfgemaakte sieraden en het aanbod van de Wereldwinkel complementeert de XL Fair.
Obi Raku Stoken
13.00-17.00 uur - gratis toegang

Obi Keramiek verzorgt tijdens Himalya Filmfestival een demonstratie Raku stoken. Bij deze van oorsprong Japanse stooktechniek worden de werkstukken in hoog tempo opgestookt en vervolgens direct aan de buitenlucht blootgesteld, waardoor het glazuur craqueleert. Beleef op zaterdag het bijzondere stookproces mee, verrassende resultaten gegarandeerd!
Vis roken met Himalayazout
13.00-17.00 uur - gratis toegang

Himalayazout, dit ruim 500 miljoen jaar oude steenzout wordt aan de voet van de Himalaya met de hand gewonnen, hand geselecteerd, gewassen en in de zon gedroogd. De smaak is frisser dan zeezout. Het ijzergehalte is hoog, wat ook de kleur verklaart.
Shut Up and Write Himalaya Sessie
16.00-18.00 uur - gratis toegang

Tijdens deze speciale editie van Shut Up & Write gaan we schrijven op filmbeelden en muziek. Mensen die graag schrijven, komen bij elkaar en werken een uur in stilte. Het maakt niet uit hoe oud je bent en of je blogt, dicht, singer-song-schrijft, aan cabaretteksten of een roman werkt! Om 19.00 uur wordt het geproduceerde werk voorgedragen, voorafgaand aan film 4, Travelogue Tibet.Randprogramma
Zondag 9 maart
XL Fair
13.00-17.00 - gratis toegang

Stofzooi presenteert nieuwe interieurartikelen gemaakt van gerecyclede materialen en Obi Keramiek is aanwezig met handgedraaid keramiek. Een zelf gedecoreerd rakuschaaltje mee naar huis? Op vrijdagavond biedt Obi je de mogelijkheid om voor een klein prijsje een handgemaakt schaaltje met raku glazuur te beschilderen.

Daarnaast biedt de fair tijdens het HFF smakelijke hapjes uit Bhutan, natuurgeneeskundige praktijk Lirion geeft gratis voetmassages en Henriette van Dijk van praktijk Chi geeft gratis hoofd- en voetmassages. Lectuur over de regio wordt geboden door Voster Boeken, Corine Keizer is aanwezig met zelfgemaakte sieraden en het aanbod van de Wereldwinkel complementeert de XL Fair.
Workshop Sacrale Dans
13.10-13.50 & 16.15-17.00 - gratis toegang

Ella Timmerman verzorgt twee workshops Sacrale Dans met als thema stilte. Beide workshops zijn gratis te bezoeken. Sacrale dans kun je een vorm van meditatieve dans noemen of meditatie in beweging; de muziek, de bewegingen en de stilte kunnen ons de verbinding met onszelf, met elkaar en met al wat is laten voelen. In deze workshop ontmoeten we elkaar in de kring rond het midden. We dansen/bewegen volgens vaste patronen op religieuze, klassieke en eigentijdse muziek.